top of page

Afstudeerscriptie

The Future is Now

Afgestudeerd op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle, Graphic Design

datum: 04.07.18

Voor mijn afstudeerscriptie schreef ik in 116 pagina's over mijn rol als grafisch ontwerper in een wereld waarin we bang zijn voor de toekomst. Technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen gaan té snel en té ver. We kunnen het niet meer bijbenen en worden bang. Hoe kan ik er als ontwerper voor zorgen dat mensen meer vertrouwen gaan hebben in deze ontwikkelingen? Kan ik abstracte informatie inzichtelijk maken, zodat men alles beter begrijpt, waardoor ze een mening vormen die verder gaat dan 'dat lijkt me gewoon niks'? 

Vormgeving

Ik schreef over een toekomst waarin 'alles' mogelijk is. De toekomst ligt open. Daarom heb ik er voor gekozen om in de vormgeving veel wit te tonen. Ruime open pagina's gevuld met quotes en mijn gedachtegangen moeten er voor zorgen dat je zelf ruimte ziet om na te denken en teksten in te vullen. Ik heb een reeks abstracte visuals gemaakt die ik verspreid heb over het boek. In deze visuals zijn dingen te herkennen, maar het is moeilijk te zien wat het is. Hiermee wil ik bereiken dat de lezer zich gaat afvragen wat het is of wat het zou kunnen zijn, om hem of haar in een richting te duwen waarin ze zoeken naar mogelijkheden. De letters op de omslagen heb ik met de hand uitgesneden, om de human touch te geven die ik als belangrijk aankaart.  

Afstudeerproject

Uit dit onderzoek rolde mijn afstudeerproject 'Wat als...'. Ik heb zelf een product ontwikkeld die er voor zou moeten zorgen dat kinderen op jonge leeftijd kennis leren maken met het nadenken over de toekomst, in haar mogelijkheden, maar ook in de problemen die bepaalde ontwikkelingen met zich meebrengen. Benieuwd? Bekijk ook dat project!

#boekontwerp #layout #vormgeving #grafischontwerp

bottom of page