top of page

     Terug naar: vrij werk I homepagina

Vrijheid_sanneneuteboom.png

'We hoeven niet bang te zijn om te verdrinken in de oceaan van het lijden. We moeten ons vrij bewegen als vissen in het water.' 

Inspiratie uit het Tibetaans Boeddhisme. De laatste tijd heeft het woord 'vrij' veel rare betekenissen. We zitten vast thuis, wat niet voelt als vrij zijn, maar vrij zijn blijft relatief. Het woord vrij betekende een paar dagen geleden dat we waren bevrijd van machten die anders liggen dan een virus. De mooiste vrijheid is echter te vinden in jezelf, in je eigen harmonie. 

Kraanvogel_sanneneuteboom.jpg

De kraanvogel zou boodschapper zijn van vrede en geluk, symbool zijn van wijsheid, gezondheid, loyaliteit en een lang leven. Alles wat je iemand in het leven gunt. Daarom vind ik een kraanvogel een prachtig symbool om aan iemand te geven. Al meerdere malen maakte ik werken met dit dier als kado voor iemand. Meer beeld hiervan vind je hier.

Vrede en geluk

Vrij - 05.05.2020

Collage-sanneneuteboom.jpg

papierkunst I illustratie I poster I collage

Net als de kerstkaarten van vroeger

Al weken voor kerst begon ik met mijn moeder met het maken van kerstkaarten. Uren werk zaten er soms in één kaart. De mooiste en leukste kaarten vond ik het soort waarbij je een illustratie opbouwt in lagen papier, met tussen elke laag een stukje foam. 

Grappig genoeg is die fascinatie nooit weggeweest.
Het werk links is slechts één van de vele collages die ik gemaakt heb. Tegenwoordig alleen niet enkel met papier, maar met alles wat er maar te vinden is in mijn atelier. Vaak puur voor de fun en voor de foto, zonder het op te plakken. Anders vind ik het zonde van de materialen. Het kan juist een uitdaging zijn om veel divers werk te maken met hetzelfde object. Dit deed ik bijvoorbeeld met het werk van Michaelangelo. Benieuwd? Bekijk het mapje open up!

bottom of page