top of page

     Terug naar: vrij werk I homepagina

Natte voeten - september 2016

conceptuele fotografie

'We hebben maar één aarde.
We moeten zuinig op haar zijn.' 

Volgens mij is dit het oudste werk wat op mijn website te vinden is, maar ik wil het graag delen. 

Voor het vak fotografie in het derde jaar van de kunstacademie hadden we de opdracht gekregen om een sociaal maatschappelijk probleem aan de kaak te stellen aan de hand van een fictieve reportage in een 'interlectueel' tijdschrift. Aan ons de opdracht om het fotografische beeldmateriaal te verzorgen. 

Ik koos voor het probleem 'het stijgen van het waterpijl'. Symbool voor het stijgende water wilde ik een kamer over laten lopen in water: dit staat ons te wachten. 

Maar goed. Je kan het water naar de kamer brengen of de kamer naar het water. Dat is wat ik gedaan heb. Met mijn vader als assistent (Jan, een eeuwig trouw supporter, sparringspartner, assistent en persoonlijk klusjesman) doken we het Veluwemeer in om de kamer op te zetten. 

Na de eerste ronde kwam ik echter niet helemaal tevreden terug. Er miste iets. De kamer miste muren. Zodoende gingen we een week later terug naar het meer, maar dit keer met geschilderd muurtje. 


 

Er zijn nu enorm veel dingen die ik nu anders zou doen, zo werkt dat nou eenmaal in het creatieve vak, maar ik wil deze graag delen, omdat het proces zo veel over mij zegt. 

Dit is wat je van mij kan verwachten. Ik ben niet bang om de handen uit de mouwen te steken, ik maak het mezelf niet makkelijk en ik ben niet snel tevreden.

Het zijn allemaal eigenschappen die goed van pas komen bij productfotografie

Wat kan er anders?

nattevoeten-proces-sanneneuteboom-1.jpg
proces fotografie

Het beeld na ronde 1. Ik miste een muur.

fotografie I conceptuele kunst

bottom of page